Retrofiets.be

Nostalgie en reünieachtige sfeer op achtste editie
Retro Fietsbeurs

De zalen van Parochiecentrum Witgoor in Dessel puilen op zondag 20 januari weer uit van de koersnostalgie tijdens de achtste editie van de Retro Fietsbeurs. Liefhebbers van de retrokoers zijn van 10.00 tot 15.30 uur welkom op het evenement.

 

Een begrip inmiddels in binnen- en buitenland. Standhouders uit diverse landen zorgen deze zondag voor een ruim aanbod in unieke onderdelen en accessoires die met de retrokoers te maken hebben. Boeken en tijdschriften, foto’s, kleding, accessoires en heel veel retro fietsmateriaal is er deze middag te vinden of te ruilen. Maar niet alleen kooplustigen kunnen hun hartje ophalen, ook liefhebbers die alleen een blik willen werpen, komen aan hun trekken.

Samen met andere enthousiastelingen en de aanwezige standhouders kunnen zij in een reünieachtige sfeer verhalen ophalen en filosoferen over de (retro)koers.

Bijzonder vorig jaar het bezoek aan de beurs van Joanne Simpson, dochter van de in 1967 op de Mont Ventoux gestorven Britse coureur Tom Simpson. Zij vertelt maar wat graag over de wielercarrière van haar vader, die prachtige hoogtepunten bevatte, waaronder winst in de grote klassiekers Ronde van Vlaanderen (1961), Milaan-San Remo (1964) en de Ronde van Lombardije (1965). Verder was Simpson in 1962 de allereerste Britse gele truidrager in de Ronde van Frankrijk en werd hij in 1965 in Spanje wereldkampioen op de weg.

Een andere publiekstrekker op de beurs is Silveer Jespers uit Retie. Hij is ieder jaar aanwezig met zijn imposante collectie retroshirts, die dit jaar helemaal in het teken staat van duo’s. Bezoekers zullen verrast zijn hoeveel familiale connecties er zijn in de wielerwereld. Connecties die door de aimabele Jespers van een passende invulling worden voorzien.

 

De achtste editie van de Retro Fietsbeurs, klassieke wielershow en beurs wordt in 2019 gehouden op zondag 20 januari, van 10.00 tot 15.30 uur in Parochiecentrum Witgoor, Meistraat 150 in Dessel.

 

This free website is created and hosted by Website.com's Site Builder.