Retrofiets.be

foto's 2020

Een heerlijke dag, afgelopen zondag in het parochiecentrum van Dessel-Witgoor, waar de negende editie van de Retro Fietsbeurs werd gehouden. Standhouders, bezoekers en organisatie konden terugkijken op een geslaagd evenement, dat smaakt naar meer. Zoveel meer, dat de tiende editie al in de agenda’s genoteerd kan worden.

 

Een bomvol parochiecentrum, sinds de tweede editie van de retrobeurs plaats van handeling voor het nostalgische gebeuren. Alle mogelijke zalen waren ingepalmd door tientallen standhouders. Een drietal verkoopstands buiten bij de ingang, zorgden voor een passende entree. Ruim voor tien uur stonden de bezoekers in een flinke rij te popelen om naar binnen te mogen, op jacht naar dat nieuwe of unieke stuk in de verzameling, dat passende onderdeel voor een nieuw samen te stellen retrofiets, of gewoon om een blik te komen werpen op alle pracht en praal. Schuifelend langs de vele standhouders kon er overal wel ‘gescoord’ worden. En werd er niks gekocht of verkocht, dan was er altijd wel ruimte om met ‘lotgenoten’ een praatje te maken, over koetjes en kalfjes, maar uiteraard vooral over de retrokoers.
Op het grote podium van de parochiezaal ontving Silveer Jaspers op zijn vertrouwde ‘domein’ vele bezoekers, die een kijkje kwamen nemen bij zijn fraai uitgestalde collectie van koersshirtjes. Deze keer had de aimabele inwoner van Retie gekozen voor het thema “Crossers aan de beurt”. Truitjes van onder andere crossgrootheden als Roland Liboton, Eric de Vlaeminck, Matthieu van der Poel, Sven Nys, Niels Albert, Sanne Cant en Marianne Vos waren te bewonderen. Wie er behoefte aan had, bezorgde Silveer het nodige woordje uitleg. Aan de bar konden bezoekers en standhouders een hapje en drankje nemen en ondertussen verder filosoferen over de koers.

Een fijne wielerdag dus, met veel glimmende gezichten. Ook bij de organisatie, die mede met dank aan de sponsoren, vrijwilligers, standhouders en bezoekers, tevreden terug mag kijken op de negende editie. De tiende uitgave van de Retro Fietsbeurs in Dessel kan ook alvast in de agenda genoteerd worden. Op zondag 17 januari 2021 is het evenement, wederom in het parochiecentrum aan de Meistraat, aan een jubileumeditie toe.

 

Op naar de tiende editie!

This free website is created and hosted by Website.com's Site Builder.

500s of Templates. No coding needed.Get started now This site was created with the website.com website builder. Create your own website